01
mrt
2011

Nieuwe lens!

Door Jeroen Breg op 01 mrt 2011, laatst gewijzigd op 09 mrt 2011 15:16

Na een handige tip van een mede-tweaker ben ik eens gaan kijken naar uitbreiding van m'n verzameling lenzen, voor m'n Canon EOS1000D welteverstaan. Ik begon in juni 2009, toen ik de camera kocht, met alleen de kitlens; een 18-55mm non-IS lens. Leuk voor normale kiekjes, maar niet erg spannend. Al snel kwam daar de 55-250mm IS lens bij, koosnaam "teletoeter". Dit is nog steeds m'n favoriete lens, de beste investering sinds de aanschaf van de camera zelf. Een groot zoombereik (~12-15x?) en mooie depth-of-field, ik heb er al heel wat fraaie plaatjes mee geschoten!

Het was echter wel weer eens tijd voor wat nieuws: iemand tipte me over Canon's EF 50mm f/1.8 II lens.

Deze lens heeft als bijnaam "plastic fantastic", reviews verklaren al gauw waarom: hij is erg aantrekkelijk geprijsd, nieuw voor rond de 100 euro, de scherpte, lichtsterkte en depth-of-field zijn erg goed, zeker voor die prijs. Dat klonk mij als muziek in de oren en dus ging ik op zoek. Nieuw schijnt 'ie voor zo'n 95 euro bij de MediaMarkt te liggen, maar aangezien m'n tweedehands teletoeter me ook prima bevalt, besloot ik te kijken naar een gebruikt exemplaar. Marktplaats biedt altijd uitkomst in zo'n geval, alleen ogen de verkopers me niet altijd even betrouwbaar. Met Tweakers.net heb ik goede ervaringen, dus besloot daar eens te kijken. Aangezien ik dagelijk deze site afstruin, duurde het niet lang eer ik, per toeval, tegen een aanbieding van 50 euro (!) aanliep. De persoon in kwestie woonde echter in de Achterhoek en wilde niet verzenden. Binnen enkele minuten na het plaatsen van zijn advertentie had hij al een mail van mij in z'n inbox. De volgende dag waren we het eens over de prijs: 60 euro inclusief verzendkosten (wat goodwill van mijn kant uiteraard). De week erop was alles afgehandeld en had ik het objectief al in huis: cool!

Het is even wennen aan het niet kunnen zoomen, maar verder ben ik erg tevreden over de lichtsterkte en de scherpte van de foto's. Inmiddels zijn ook een UV-filter en zonnekap onderweg, die laatste voor zowel m'n plastic fantastic (52mm filtermaat) en m'n kitlens + teletoeter (58mm). Nu nog wachten op de lente, dat staat garant voor een hoop nieuwe foto's! :-)

Tags

Commentaar toevoegen

Laatste Blogs