07
jan
2011

Grote update!

Door Jeroen Breg op 07 jan 2011, laatst gewijzigd op 07 jan 2011 10:52

De afgelopen drie weken had ik lekker vakantie, waarin ik uiteraard niet stil kan zitten. Ik wilde het al een tijdje doen; een grote update voor m'n website, met o.a.:

  • meer interactie met Twitter en Facebook (de overbekende Like-button!)
  • verbeterde layout (vooral in browsers anders dan Internet Explorer)
  • multi-language / internationalisatie
  • standaardisatie (onder de motorkap)
  • een betere basis voor toekomstige projecten

Zie hier het resultaat! Het had wat voeten in de spreekwoordelijke aarde, maar ik ben erg tevreden. Zo kan ik nu makkelijk notificaties van deze website op Twitter plaatsen, heb ik een compleet user-management systeem geintegreerd en heeft m'n admin-panel een prullenbak gekregen.

De Facebook-integratie is nog "experimenteel", even kijken wat het allemaal doet. De Twitter-feed op de homepage toont nu niet alleen m'n laatste tweets, maar ook m'n laatste mentions.

Standaardisatie is heel belangrijk omdat het programmeren, dus aanpassen en toevoegen van onderdelen, een stuk makkelijker maakt. Dat is vooral leuk voor mijzelf, met oog op enkele volgende projecten die ik wil gaan maken: een familiewebsite met soortgelijke functionaliteit en een compleet verenigingssysteem voor sportclubs.

De layout heb ik op veel puntjes net wat mooier en handiger proberen te maken, maar tips zijn uiteraard altijd welkom! M'n site gebruikt nu CSS3 extensies om de hoekjes af te ronden, dat oogt mijns inziens een stuk speelser. Gelukkig is er altijd nog de Internet Explorer-browser om je uit de droom van harmonisatie in browser-land te helpen: met die browser werkt dat dus niet :-)

Deze update betekent ook zo'n beetje het eind van m'n vakantie, dat is dan wel weer jammer. Mij wacht een druk blok met seminars, dat belooft een leuke uitdaging te worden!

Commentaar toevoegen

Laatste Blogs